Miss Bale and her Mountains

Yonas og jeg har flere gange snakket om, at vi godt kunne tænke os at besøge de store national parker, så som Siminen Mountains eller Bale Mountains, og nu bød muligheden sig, da vi havde besøg fra Sverige + en offentlig helligdag så vi kunne lave en forlænget weekend ud af det.

Awash trip - ud i "ørkenen"

For et  par uger siden fik vi den glædelige overraskelse at Yonas familie fra Sverige ville komme til Addis på besøg som en lille surprise. Torsdag morgen kl 7.30 stod vi derfor klar i lufthavnen til at tage godt imod Yonas bror Mezgebekal, hans hustru Helen og deres yngste datter Julia. Vi tilbragte 10 dage hen over nytår hos dem nær Stockholm, så det var også et glædeligt gensyn for mig at se dem igen. Ydermere var det jo den perfekte undskyldning til at sætte arbejdet på stand-by og  i stedet tage på eventyr ude på landet, hvilket var præcis hvad vi gjorde af to omgange i de knap to uger de var her.

At flytte til et uland - Et nyt kapitel

Havde nogen spurgt mig for bare et år siden, om jeg vil kunne slå mig ned i Afrika, vil jeg på hver en måde have afvist tanken. Hvad skulle jeg dog lave i et udviklingsland og så tilmeld flytte væk fra alt det jeg elsker så meget omkring Danmark. Man har som sagt et standpunkt til man tager et nyt, så nu er jobbet afviklet, lejligheden overdraget og alle mine ting pakket i kasser. Ethiopia here I am!

Appreciate it while its present!!

Som tiden løber afsted fra mig hernede i Addis, så begynder jeg også mere og mere at savne og værdsætte specielle ting fra Danmark. Min start hernede var hård (hårde end de fleste jeg har snakket med) og det gjorde, at jeg på stort set de fleste punkter savnede/værdsatte mange danske ting:

Livet i storbyens jungle og lidt i Oromia

Så ugerne flyver afsted og selvom jeg føler jeg lige er kommet herned, så har jeg snart været her halvdelen af min tid. Det er lidt underligt! Men er glad for at jeg har forlænget opholdet med to måneder, så jeg først er hjemme midt i juni – for der er stadig SÅ meget jeg skal nå!

Voldsomme protester og badeferie

Jeg var så heldig at få besøg af min veninde Lone hen over nytår, som havde besluttet at komme ned for at se, hvordan det hele stod til hernede. Derfor satte jeg mig for at undersøge mulighederne for at komme uden for Addis og se en del af landsiden (for SÅ skøn er Addis altså heller ikke).

Jul under fremmede himmelstrøg

Julen kom hurtigere i år, og vitterligt ud af den blågrå byluft her i Addis. Jeg har haft travlt med alt muligt andet og da julen/december ikke ligefrem er en ”ting” hernede, lagde man ikke mærke til det i dagligdagen. Det resulterede så i, at det pludselig en morgen var juleaftensdag.

At arbejde i kommunen i Addis

Dette indlæg handler kun om arbejde – så er I advaret, og kan frivilligt springe over;)

 Det etiopiske køkken - my version

Så er den fjerde uge hernede gået på hæld og hjemme nærmere julen sig jo med hastige skridt (jeg er kun lidt misundelig). Julen hernede er nærmest ikke-eksisterende, da de jo ikke fejre jul den 24. men først i januar, hvor jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvad dét så går ud på!

Fødselsdag og minibusser

Pludselig flyver tiden afsted hernede, der er allerede gået halvanden uge siden jeg skrev og der er sket SÅ meget få de dage.

Første uge på gyngende arbejds-grund

På sådan en søndag aften efter mørkets frembrud, hvor man alligevel ikke kan lave andet end at se film/serier (du er min redningsmand Bjarke!!), tænkte jeg at jeg kunne lave en lille status på min første uge, som har budt på både godt og skidt.

 Ankommet til Addis

Så blev det endelig tid til at rejse ud i den store verden, og må indrømme at det nærmest først var selve dagen for afgang, at det rigtig gik op for mig. Med et spækket følelsesregister drog jeg til lufthavnen med familien i god tid til bagage-drop og så der var tid til at få en kop varmt at drikke og en sludder med tre dejlige veninder, som var dukket op for at sige farvel til mig.

Nu er det snart Addis-tid!

Nu er tiden ved at være til at jeg smutter afsted mod Etiopien, og spændingen stiger dag for dag. Ugerne op til har været hektiske og en masse ting skulle ordnes inden sådan en afrejse. Der har blandt andet været en masse abbonnementer som skulle afmeldes, vacciner der skulle tages, medicinlager der skulle købes ind og en hjemmeside der skulle op og så:D

Etiopien - hvilket land?

Inden jeg begyndte at overveje muligheden for at komme til Etiopien, kendte jeg stort set ikke noget til landet. Det tænker jeg måske er gældende for andre end mig, så der for har jeg lavet lidt fakta om det store land på Afrikas Horn. 

Joomla templates by a4joomla